Pasta u pećnici s patlidžanima, tikvicama i Mozarrellom di Bufala

Sastojci:

– 500 g patlidžana
– 500 g tikvica
– 800 g svježih rajčica (ili u konzervi)
– 600 g Mozzarella di Bufala
– 1 svježanj bosiljka
– 1 češnjak
– 500 g tjestenine fusili
– 3 jaja
– 150 g sira Parmigiano Reggiano
– Maslinovo ulje
– Suncokretovo ulje
– Sol
Operite i narežite patlidžane i tikvice, dobro ih osušite i prepžite ih u suncokretovom ulju. U jednoj tavi na maslinovom ulje prepžite češnjak narezan na komadiće i dodajte rajčicu.
Posolite i tako kuhajte, mješajući, 10 minuta. Rajčicima dodajte prženo povrće i kuhajte na laganoj vatri par minuta. Potrebno je da umak odstoji. Skuhajte tjesteninu u puno vode i na pola kuhanja je procijedite i ohladite hladnom vodom i ledom.
Tjesteninu umješajte u umak s pola doze naribanog Parmigiana, bosiljkom i dva jaja (dobro umućena sa solju).
U protvan za pećnicu posložite sloj od pola tjestenine, na nju postavite jedan sloj Mozzarelle di Bufala narezane na komadiće i na kraju prekrijte ostatkom tjestenine. Promiješajte ostatak parmigiana s trećim jajetom i tako dobivenom smjesom prelijte tjesteninu. Nastavite kuhanje u vrućoj pećnici (200 stupnjeva) još 10 minuta.