
Sastojci za 8 osoba:
– 500 g tjestenine penne
– 400 g Mozzarella di Bufala
– 200 g svježe rajčice
– 20 crnih i zelenih maslina bez koštice
– 1 žlica kapera
– 1 češanj češnjaka
– Origano
– Origano
– Maslinovo ulje
– Sol
U jedan veliki lonac stavite puno vode da prokuha; u medjuvremenu prerežite na pola rajčicu, masline narežite na kolutiće i stavite ih u jednu zdjelicu.
Dodajte 1 zgnječeni češanj češnjaka, kapere, prstohvat origana, sol i malo ulja. Stavite u hladnjak da se marinira otprilike pola sata.
Skuhajte tjesteninu, procijedute, ohladite je pod tekućom vodom, ponovo procijedite i umješajte je s mariniranim umakom od rajčica.
Posipajte sve s Mozzarellom di Bufala narezanu na kockice. Poslužite odmah.