Mozzarella di Bufala s grejpom i govedjim pršutom

Sastojci za 4 osobe:

– 300 g Mozzarella di Bufala

– 100 tanko narezanog govedjeg pršuta

– 1 limun

– 1 grejp

– 2 žličice maslinovog ulja

– Sol i papar

Položite govedji pršut na tanjur ovalnog oblika. U jednoj zdjelici promiješajte limunov sok s jednom žličicom ulja, posolite o popaprite te sa tako dobivenom smjesom začinite kriške pršuta. Pokrijete transparentnom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi.
Prije nego što servirate, narežite mozzarellu na dugačke i tanke kriške i stavite ih sa strane.
Ogulite grejp i narežite ga na tanke kriške.
Izvadite pršut iz hladnjaka, na njih stavite kriške mozzarelle i grejpa. Posolite, popaprite i začinite smjesom limuna i ulja koja vam je ostala. Ukoliko želite, ukrasite s pokojim listom peršina.